Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsГенералният директор на унгарската авиокомпания Wizz Air Йозеф

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsГенералният директор на унгарската авиокомпания Wizz Air Йозеф
Коментари Харесай

Ръководителят на Wizz Air осъди европейските страни за забрана на полети над Беларус

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Генералният шеф на унгарската самолетна компания Wizz Air Йозеф Варади разкритикува европейските държавни управления за възбрана на полети над Беларус, като съобщи, че сходни дейности вършат авиацията „ играчка на политиката “.

" Не мисля, че това е вярната реакция. Не мисля, че авиацията би трябвало да се употребява като инструмент за политически наказания ", сподели Варади.

Според него, представен от Ройтерс, не се е случило нищо, което би могло да заплаши сигурността на полета. Той добави, че това е политическа мярка, а не мярка за сигурност. Според него размиването на дипломатическите съображения и съображенията за сигурността може да подкопае международната авиационна промишленост, която към този момент се бори да оцелее в лицето на пандемията COVID-19.

Самолетът на Ryanair, летящ от Атина до Вилнюс на 23 май, незабавно се приземи на летището в Минск заради известие за минното дело, което по-късно не беше доказано. Този аероплан е ръководен от Протасевич. Докато проверявал документи на летището в Минск, Протасевич бил арестуван. Срещу него е формирано наказателно дело по няколко публикации, в това число публикацията „ образуване на всеобщи вълнения “. Руската гражданка София Сапега беше арестувана дружно с Протасевич.

Редица западни страни, в това число Европейски Съюз, разкритикуваха случая, настоявайки за освобождението на Протасевич и Сапега. Европейските страни обявиха, че Минск е принудил самолета да кацне на летището си под фиктивен претекст, забранил е на беларуските самолетни компании да летят над територията му и обмисля опцията за въвеждане на спомагателни наказания против Минск. Някои самолетни компании взеха решение да летят, заобикаляйки въздушното пространство на Беларус. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР